Praline de ciocolată cu tahini

Tahini este un ingredient nelipsit din bucătăria mea. Îl folosesc ca dressing în salate sau peste aproape orice fel de mâncare, la micul-dejun cu un pic de miere și scorțișoară sau…simplu, servit cu lingura. 🙂

Iar acum sunt extrem de încântată de această variantă pe care am descoperit-o. Este o rețetă din seria celor cu foarte puține ingrediente și ușor de preparat.

Această idee nu-mi aparține, dar asta nu mă oprește să o împărtășesc cu voi.
Am gasit-o pe acest site http://www.seedandmill.com/. Afacerea a fost înființată de trei prietene din New York și se bazează doar pe produse preparate din semințe de susan, mai exact tahini, halva, amestec de condimente cu semințe de susan și înghețată. Halvaua lor arată minunat și au o varietate de combinații (cu cardamom, cocos, cafea, lavandă etc.)

Ce-i drept, acum ceva timp am postat pe site o altă rețetă de praline din tahini. O găsiți aici: https://deliciisanatoase.ro/retete/praline-de-tahini/

Gata cu poveștile…zic să trecem la lucruri concrete.

Ingrediente:

( eu mi-am adaptat cantitățile după preferințe)

160 gr (2 buc.) ciocolată vegană neagră cu 70% cacao (am folosit de la Rapunzel)
1/2 cană tahini ( am folosit din semințe de susan crude)
cacao pudră pentru decor

Preparare:

Ciocolata se mărunțește și se pune la topit pe baie de abur. Amestecați și asigurați-vă că nu au rămas bucăți întregi de ciocolată. Turnați peste tahini și amestecați pentru omogenizare.

Înainte de a pune tahini trebuie și el bine amestecat, pentru că de obicei deasupra se ridică uleiul.

Crema obținută se pune în forme de silicon, încercând să va abțineți de la a linge lingura.

Se pun formele la congelator timp de o oră, iar apoi scoatem ciocolățelele și le învelim în pudra de cacao.

Se păstrează în frigider pentru că se topesc destul de repede (musai într-o cutie închisă deoarece ciocolată absoarbe ușor mirosurile).

Și uite așa aveți ceva dulce și sănătos pentru câteva zile.

Vă doresc zile senine!
Valentina